Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Stöldskyddsskåp (av S2 typ)

Här hittar du stöldskyddsskåp som ger en av marknadens bästa stöldskydd

Stöldskyddsskåp innefattar skåp som S2 certifierats enligt Europeiska Normen (EN)14450, eller testats för att ge ett motsvarande stöldskydd.

Alla våra stöldskyddskåp (undantaget NSB-serien) är S2 klassade. De flesta ger även 30-60 minuters brandskydd för papper och annat som tål 180°C. NSB-skåpen ger t.o.m 120 min brandskydd med lika bra stöldskydd som S2-skåpen, men har bara inte stöldskyddsklassat på samma sätt, vilket gör dem extra prisvärda.

Försäkring? För privatpersoner är det alltid lösöre som gäller. Det är dock möjligt att förhandla med försäkringsbolaget kring försäkringsutgifter med ett klassat skåp. S2 skåp är dock godkända för värdeförvar på företag i flera Europeiska länder, och sedan några år även av vissa försäkringsbolag i Sverige, som då godkänner dem för upp till 15.000 kr försäkrat förvar.

Önskas förvaring v större summor är det Säkerhetsskåp enl. SSF3492 godkända för värden upp till 40.000 kr som gäller. Tyvärr saknar dessa alltid brandskydd. Slutligen finns värdeskåp enl. EN1143-1 för mellan 50.000 - 1,6 miljoner, beroende på skåpets gradeklass (dessa ger ofta även brandskydd). Kontakta gärna ditt försäkringsbolag om vad du kan få för fördelar med ett S2 klassat skåp.

Tips! Ett fastbultat stöldskyddsskåp kan utgöra ett bra alternativ till de bankfack som idag avvecklas. För värden över 50.000 kr rekommenderar vi dock de ännu kraftigare EN1143-1 klassade värdeskåpen.
Stöldskyddsskåp

Ja


Välj en kategori, eller kika på ett urval av stöldskyddsskåp nedan: